Varför Stresscoachen?

Varför har jag valt att ha en blogg som enbart handlar om hur du hanterar stress?

För mig är den frågan väldigt enkel. Stress är en av de bakomliggande orsakerna till mängder av sjukdomar idag. Din hjärna är designad för att klara av ett problem i taget och lägga fokus på det som är viktigt. Den skickar stresshormoner i din kropp när det är fara och färde, för att sedan vila sig tillbaka i form.

Idag blir din hjärna utsatt för mängder med information hela tiden. Du förväntas fatta beslut om problem hundratals gånger om dagen och många gånger samtidigt:

Som att du står och rör i stekpannan, medan du funderar över ett oroväckande papper du fick på posten om dina fonder, samtidigt som ditt barn frågar dig något och telefonen ringer. Eller du sitter på jobbet och äter lunch framför datorn medan du arbetar med en deadline på ditt projekt, när det klingar till i mejlprogrammet, samtidigt som en kollega tittar in och frågar en sak. 

Din uppmärksamhet krävs på många saker, gärna samtidigt. Vi avbryts, tappar koncentrationen, börjar om, känner tidsbrist, tappar kontroll och upplever stress.

Allt detta är ok – om du vilar dig i form sedan. Tar en 10 minuter meditation på lunchen, vilar en stund på spikmattan, tar en powernap direkt när du kommer hem, 20 minuter i tystnad eller något som ger dig chans att återhämta dig.

Jag utbildar, föreläser och vägleder folk genom stressen. För mig är denna fråga livsviktig. Vi behöver lära oss att hantera stressen. Vi behöver ge oss själva återhämtning. Därför bloggar jag och ger råd. För det handlar om Din framtid och Din hälsa.

Gå in och gilla Stresscoachens sida på Facebook så får du dagliga råd om hur du skapar balans i livet.

stresscoachen

Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.