Om inte om fanns…

Om jag inte vore så stressad. Om jag bara hade lite mer tid. Om inte min chef var så krävande. Om min man bara hjälpte till mer hemma.

Om du inte hade en massa ”om bara” i ditt liv hur skulle du vilja att ditt liv såg ut då? Skriv ned några saker du längtar efter att göra. De saker du vill ha mer av i ditt liv. Saker som du trivs med, som utvecklar dig saker som du tycker är roliga eller saker som du saknar.

Fråga dig sen – vad hindrar dig från att göra dessa saker? Tänk om du istället för att säga ”Jag älskar att dansa, men hinner aldrig” skulle säga ”Jag älskar att dansa, därför ordnar jag barnvakt och tar med mig mannen på salsakurs”. Och istället för att tänka ”Jag är bjuden på en rolig fest, men jag är så förfärligt blyg” tänka ”Jag är bjuden på en rolig fest och jag är så förfärligt blyg att det kommer att bli ett utmärkt tillfälle att öva mig i att umgås med människor”. Eller ”Jag är så himla stressad!” tänk istället ”Nu är det dags att göra något åt min stress och börja leva det liv jag vill leva.”leva

Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.