Tre effektiva metoder som hanterar stressen

Det finns tre effektiva metoder att hantera stress – alla tre är forskningsbaserade och visar tydliga resultat.

Mindfulness.
Ofta börjar vi se stressiga känslor som en del av vilka vi är, eller vår identitet. Mindfulness är en användbart färdighet att lära sig eftersom du kan öva mindfulness varsomhelst, närsomhelst. Genom ett medvetet andetag hjälper du dig själv att landa i nuet och minimera stresskänslorna.

Om du regelbundet gör mindfulnessövningar kommer du bara efter några veckor upptäcka skillnad i din egen stressnivå.

KBT
Du blir ofta stressad eftersom du mer eller mindre omedvetet förutsäger de negativa konsekvenserna med  det du gör. Till exempel kanske du tänker, ”Om jag inte få detta gjort, kommer jag att förlora mitt jobb”

Vad som också ökar stressen är att tänka i absoluta och allt-eller-inget tänkande (ingår också i katastroftankar), sade han. Därför hjälper det att uppmärksamma dina tankar och ifrågasätta dem, en färdighet som kommer från kognitiv beteendeterapi.

Självcompassion
Många av oss kritisera oss själva när vi har det jobbigt. ”Jag gör alltid sådana dumma misstag!” Detta förvärrar bara vår stress, dömande, elaka tankar om oss själva genererar stress och får oss att må sämre. Att hantera stress på ett sunt sätt genom att vara skonsam mot dig själv. Behandla dig själv som du skulle behandla en älskad går igenom samma sak.

Du kan till exempel säga till dig själv ”Det här är ett ögonblick av lidande. Att lida är en del av livet. Får jag vara snäll mot mig själv i detta ögonblick? Får jag ge mig själv medkänsla jag behöver? ”

Vilken metod passar dig bäst?

1417588055332

 
Follow my blog with Bloglovin

Taggat , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.