Prova reklam-meditation

Förut blev jag alltid rastlös när det kom en reklampaus under en film på TV. Började klicka mig runt på de andra TV-kanalerna eller gick ut till kylskåpet och såg om det fanns något ätbart. Men nu har jag lärt mig att hantera dessa stunder genom en liten reklam-meditation.

När reklamen sätts igång, skruvar jag ned ljudet så det bara hörs svagt i bakgrunden, sätter mig rak i ryggen och koncentrerar mig på andningen. Sedan följer jag med mina andetag och räknar dem stillsamt under hela pausen. Det är både en avslappning- och en koncentrationsövning, för dina tankar kommer att fara iväg under tiden och du kanske tappar räkningen. Men det är okej. Ta tillbaka dina tankar och börja om att räkna. Snart har du lärt dig konsten att reklam-meditera.

Hur många andetag har du under en reklampaus?

Taggat , ,

2 kommentarer till “Prova reklam-meditation

  1. Du har satt fokus på en av mina svåraste frestelsestunder. Reklamen irriterar mig, tacksam att vi inte har så korta program som i USA. Ofta lämnar jag TVn o gör ngt annat, ibland tar jag vägen genom köket, till min mans kakpaket eller kylen 🙁 Ska försöka mig på andningsövningen o hoppas den hjälper, då viljan inte fungerar. Choklad, godis o matreklam är förödande o det vet annonsörerna!
    Bra o Tack att du tog upp detta. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.