Nyårslöfte 2014 – att stressa mindre

Vad sägs om att du lämnar kvar stressen med 2013 och istället välkomnar ett stressfritt 2014. Du har så mycket att vinna på ett nyårslöfte som kan ge dig inre frid. Här får du tips på nyårslöften som hjälper dig att minska på stressen.

Skapa x-tid i din kalender. Kryssa för timmar, halva dagar eller hela dagar då du inte planerar in någonting. Bara lugn.

Boka in dig på en yogakurs. Yoga sänker stresshormonet kortisol och frigör må-bra-hormoner som DHEA, serotonin och oxytocin.

Inskaffa ett kosttillskott som stärker dina binjurar, som kan bli extra hårt belastade under en stressperiod. Adrenal Respons är en sådan produkt.

Ta en alkohol- och sockerfri månad. För att stabilisera ditt blodsocker och minska stressen på din kropp. Det finns också undersökningar som visar att framför allt kvinnor som dricker alkohol under vinterhalvåret ökar risken för depression.

Skriv en lista på saker du tycker är roligt och se till att boka in och göra flera av dessa saker varje vecka. Helst varje dag.

Massage, kramar, sex och beröring sänker ett högt blodtryck och påverkar dig så du kopplar av. Prioritera kroppskontakt.

Sök upp en samtalsterapeut, stressterapeut, psykoterapeut, psykolog eller präst. Någon att prata med. Någon som kan hjälpa dig att bena ut situationen.

Gå en kurs i mindfulness. Mindfulness är en av de mest väldokumenterade verktygen idag som hjälper oss att sänka stressnivån. Jag startar igång en 8 veckors mindfulnesskurs via webben den 26 februari. Var du än befinner dig i världen kan du logga in via din dator och titta och lyssna på mig och delta i mitt webbinarium. (Mer information kommer inom kort – men mejla mig om du vill förhandsboka en plats eller veta mera maria.helander@kreativdialog.se)

krav

Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.