Koppla av till naturens ljud.

Förr så brukade jag slappna av eller meditera till ljudet av naturen. Jag hade olika cd-skivor med vågor, vattenfall, åska och regn. Det var så oerhört avslappnade att lyssna till naturen. Brukar du lyssna till naturen när du kopplar av? Prova att luta dig tillbaka och lyssna till regnet i denna skog. Klicka på länken här nedan, blunda och se vad som händer med ditt välbefinnande.

http://www.youtube.com/watch?v=b_WeybKZLJA&feature=related

 

Taggat , , ,

3 kommentarer till “Koppla av till naturens ljud.

 1. Det är ljud som jag mår bäst av. Jag är väldigt ljudkänslig nu, men naturens ljud läker. Ha en skön fredag. kram

 2. Hej! Jag tror verkligen på tankens kraft, och jag har praktiserat mycket KBT de senaste åren. Däremot blir jag lite upprörd när KBT-psykologer/terapeuter/coacher påstår att KBT kan ersätta mediciner vid tex depression. Om du läser min blogg så förstår du nog exakt vad jag tycker i den här frågan. Jag har nyligen skrivit ett inlägg om psykisk ohälsa, och jag vill gärna veta vad du tycker. Min egen KBT-psykolog har jag nog fått att inse att SSRI-medicin i vissa fall behövs som en grund för att man ska kunna bygga vidare med hjälp av KBT. Jag blev själv utmattningsdeprimerad våren 2007 och vi träffas fortfarande var sjätte vecka. Mitt företag betalar, fast numer kallas det ”coachning” på fakturorna. Att veta att hon finns om jag blir dålig igen är en enorm trygghet. Hon vet allt om mig, mitt allra innersta, sånt jag aldrig berättat för någon annan. Med henne måste jag liksom formulera hur jag känner och tänker. Hon betyder enormt mkt för mig, men det gör också min SSRI-medicin.

  mvh, pernilla be

  1. Hej Pernilla!
   Varmt tack för ditt inlägg och att du så modigt vågar skriva om din depression på din egen blogg. Jag blir alltid varm, långt in i mitt hjärta när människor vågar skriva om sin smärta, sin ångest och sina psykiska sjukdomar. Det är oerhört viktigt att våga bryta skammen som finns runt psykisk smärta – det kommer att rädda liv på sikt.
   Det går att säga mycket om antidepressiva läkemedel, men ja – de räddar liv. De hjälper många människor att komma tillbaka. Sen borde vi alla veta om att kroppen själv är kapabel att tillverka olika hormoner på egen hand och flera av mina patienter har blivit hjälpta av ett effektivt kosttillskott. Men allt hänger ihop – kropp, själ och livet omkring oss. Är en länk i kedjan svag, kan hela kedjan vara obrukbar. Så att arbeta med ett helhetsperspektiv på sin hälsa, tror jag är nyckeln till läkning. Tack för ditt inlägg. Tack för en fin blogg. Och tack även för det fina du har skrivit om vår bok Helhetsmetoden.
   Varma vårhälsningar/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.