Fem tips om hur du motar bort hösttröttheten

Är du full av energi efter sommaren? Känner dig pigg och full av kraft när du vaknar på morgonen? Vad härligt för dig! Många börjar redan nu känna av stress av det gamla välkända ekorrhjulet och då kommer tröttheten krypande.

Jag har en bok där jag sammanfattar min dag på kvällen, skriver ned tankar, lärdomar om mig själv och alla mina investeringar i Hälsan. Där har jag även en ”Fyll på”- flik. Varje dag försöker jag få till saker som ger mig energi och glädje. En promenad i skogen, en fika med en vän, yoga eller att dansa till hög musik. Mina fyll på-grejer är de som kommer hålla mig pigg i höst. Självklart bidrar det hur jag lever – sömnen, träningen, återhämtningen och att undvika socker och mjöl skapar grunden. Men om jag inte fyller på min energibankomat, så spelar det ingen roll hur bra jag lever.

Idag får du mina bästa energi-tips: 1473828124869

  1. Medveten andning, att då och då under dagen ge dig själv kort återhämtningspauser och syresätta hjärnan ordentligt med långsamma, djupa andetag är inte bara en klok hälsoinvestering – det ger dig massor av energi.
  2. Rensa ut en låda, släng gamla kläder, papper eller annat du haft länge. Släpp taget om en energitjuv, en hopplös dröm eller en dålig relation. Att släppa taget skapar energi. Prova om du inte tror mig.
  3. Vad tycker du är kul? Föreläsning, teater, vänner, bio eller plocka svamp. Sätt dig med din kalender och boka in glädjedagar under hösten, så du har något att se fram mot.
  4. Testa något du aldrig gjort förut. Gå en danslektion, klättra på en vägg, gå på en föreläsning om astronomi, lär dig ett nytt ord, gå en ny väg, prata med en främling, utmana en rädsla. Utmana en vän, din familj eller dig själv att varje månad prova något helt nytt. Det kommer att skapa massor av energi.
  5. Mitt i höstens alla måsten ”Måste gå till jobbet”, ”måste plugga”, ”måste handla, städa, diska” sök reda på dina vill!. Måste stjäl energi och vill skapar energi.

Önskar dig en pigg dag!

Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.