Det räcker med att bara vara

I helgen har jag varit på något som fantastiskt som en instruktörsutbildning i Mindfulness. Redan nu har jag möjlighet att leda grupper och enskilda individer i Mindfulness, vilket är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är full av intryck, inspiration och kunskap som kommer att ta dagar och veckor att smälta. Dessutom längtar jag efter att få dela med mig till er.

Vad är Mindfulness? Mindfulness är ett förhållningssätt och en teknik som gör att du kan ta vara på nuet, ögonblicket. Med enkla övningar får du hjälp att klara av pressen i privat- och yrkesliv, dina grubblerier och dina rädslor. Du blir mer uppmärksam och medveten och  lär dig att minska stress och att fokusera på det som är väsentligt. Framför allt – när du lär dig Mindfulness så lär du dig att vara mer varsam och empatisk mot dig själv. Du får Självmedkänsla.

Vi frågade vår kursledare igår – Vad är syftet med Mindfulness? Han svarade direkt – Att minska lidandet.

Det säger oss två saker. Dels att vi människor lider. Dels att det går att göra något åt det. Vill du göra något åt ditt lidande, din stress? Du kan börja redan nu i detta ögonblick att träna Mindfulness. Vill du det? Då så. Gör det genom att luta dig tillbaka, blunda och följ med tre andetag i tanken. Känn luften strömma genom din kropp tre gånger. Gör det nu.

Bra! Nu har du tränat Mindfulness. Hur kändes det? Hur mår du? Du kan alltid återvända till dina andetag under dagen, för att vara i nuet. För att bara vara. Det är Mindfulness.

 

Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Det räcker med att bara vara

  1. Jag skulle också vilja bli instruktör när jag blir frisk, dels av anledningen att få sprida det positiva med mindfulness men också för min egen skull att ha det levande, aktivt i mitt liv alltid. kram och lycka till dig.

    1. Klart min vän att du ska bli instruktör i Mindfulness! Det var en sådan härlig blandning av olika yrken på kursen – diakoner, sjuksköterskor, psykoterapeuter, lärare, förskollärare – alla som insett viket effektivt verktyg Mindfulness är i alla branscher. Vi lever i en spännande tid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.