Det är stressande att vara irriterad

När min sambo slutade att röka, så var han förfärligt irriterad, arg och grinig under tre veckor. Så småningom blev han som förr igen och jag pustade ut och sa att det var skönt att han var tillbaka.
– Men det är ju du som inte är lika irriterande längre, svarar han spontant.

Andra människor kan vara ett stort stressmoment. Vi blir vansinnigt irriterade på vissa kollegor, chefen eller våra nära och kära. Och ju mer stressade vi är, desto lättare har vi att känna irritationen bubbla som kolsyra i kroppen. Faktum är att vi har massor om oss själva att lära oss ur irritationen, för ofta speglar den något hos oss själva som vi antingen har lämnat bakom oss eller något som vi arbetar med. Jag kan till exempel bli irriterad på människor som inte tar för sig i livet, för det är något som jag har arbetat med hos mig själv. Eller personer som smaskar vid matbordet, för det fick jag tidigt lära mig att det inte var okej.

Så stanna upp en stund och fundera nästa gång du är irriterad. Var kommer irritationen ifrån? Innehåller den någon värdefull information om dig själv, som du kan ha glädje av? Är det värt att vara irriterad på detta? För varje timme du är irriterad så förlorar du 60 minuter av lycka.

Taggat ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.