Att välja

offer

Tro mig min vän, om någon hade sagt ovan mening till mig när jag var deprimerad hade jag blivit både arg och ledsen… om jag orkat. För när glädjen, energin och livskraften har tagit slut och det är som om alla fel som bara kan hända händer en själv – då är det banne mig inte så lätt att vara glad. När den man älskar har råkat ut för något fruktansvärt, när man själv är utsatt för hot om uppsägning eller när det känns som om man kämpar och kämpar för att gå ned i vikt men det inte händer något. Då känns det som om det inte längre spelar någon roll vad man gör. Det blir bara galet och går åt skogen ändå.

Stunden du ger upp är stunden du blir ett offer. Du kan fortsätta att tycka att allting ändå drabbar just dig – men gör något varje dag som tar dig åt rätt håll. Om du tycker att allt är elände, skriv ned på en lapp hur du önskar att det var istället. Och gör något litet var eviga dag som kan ta dig dit. Varje litet myrsteg räknas, var enda liten handling visar dig en viktig sak – du är inte ett offer! Om du så är knäckt, bruten ned till marken och totalt sönderstressad – sätt ena foten framför den andra. Med varje steg du tar – går du mot det faktum att du hellre väljer glädje än att vara ett offer.

Välj att göra något åt din stress – idag!

Taggat , , , ,

1 kommentar till “Att välja

  1. mÅSTE FÅ SKRIVA DETTA: JAG HAR BLIVIT MERA POSITIV DEN SENASTE TIDEN OCH DET KÄNNS SÅ SKÖNT! ATT MÅ DÅLIGT HAR SIN TID MEN DET GÄLLER ATT INTE BLI BITTER. BITTERHET ÄR EN KÄNSLA SOM ÄTER STORA HÅL I DIN SJÄL. iLSKA KAN MAN KÄNNA FÖR DET HAR SIN TID MEN BITTERHET ÄR ETT HÅL MAN KAN FALLA NER I SOM DET KAN TA MYCKET LÅNG TID ATT KOMMA UPP IFRÅN.

    jAG BRUKAR VARA UTE OCH GÅ EVIGHETSLÅNGA PROMENADER VARJE DAG. HAR DESSUTOM TUREN ATT BO PÅ LANDET OCH DET ÄR EN REN NJUTNING ATT GÅ PÅ EN VÄG NÄRA SKOGEN, KÄNNA EN LÄTT VIND I ANSIKTET OCH TÄNKA ”gUD, VAD SKÖNT DET ÄR ATT LEVA!” TROTS ATT JAG ÄR SJUK (HAR ETT FLERTAL DIAGNOSER, BÅDE FYSISKA OCH PSYKISKA) OCH TROTS ALLT SOM HÄNT SÅ LEVER JAG OCH LIVET HAR BÖRJAT GÅ FRAMÅT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.